Artık bütün dünyada koruyucu hekimlik uygulamalarının önemi anlaşılmış ve tedavi gerektirecek kadar hasta olmadan sağlıklı halimizi muhafaza etmenin önemi her fırsatta vurgulanır hale gelmiştir. Diş hekimliğinde aşağıdaki koruyucu hekimlik uygulamaları yapılmaktadır:
Özellikle çocuklarda ilk çıkan sürekli dişler olan ‘’altı yaş dişleri’’ne uygulanır. Atıştırma ve abur cubur alışkanlığının en yoğun olduğu dönemde dişi aşındırmadan çürüğün ilk başlama yeri olan riskli bölgelerin özel maddelerle örtülmesidir. Yetişkinlere de uygulanabilir. Yapımında anestezi gerekmemesi, dolguya göre daha hesaplı ve pratik şekilde yapılabilmesi avantajlarındandır.
Yüzeysel olarak sadece dişlere uygulanabildiği gibi yaşa ve risk durumuna göre tablet olarak da verilebilmektedir.
Erken kaybedilen süt dişlerinin yerine yapılan yer tutucular sürekli dişlerin yerinde, zamanında, sağlıklı olarak çıkmasını sağlayarak dişlerde düzensizliklerin oluşmasını önlerler.
Düzenli kontroller problemlerin başlamadan çözülmesini, özellikle parmak/emzik emme , tırnak yeme, yanlış yutkunma gibi kötü alışkanlıkların tespitini ve sonlandırılmasını sağlar. Ayrıca diş ipi ,diş fırçası ve diş macununun nasıl kullanılması , ağız-diş sağlığı ile nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair hekiminizin önerileri de koruyucu uygulamalar olarak kabul edilebilir.
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Haftaiçi: 09:00 - 19:00
Cumartesi: 09:00 - 17:00
Pazar: Kapalı