Sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olarak bunu ilerleyen yaşlara kadar devam ettirmenin ilk adımı anne karnında başlar. Dolayısıyla hamilelik döneminden kemik ve diş gelişimi ile ilgili hassasiyet göstermek gerekir. İlk süt dişleri çıkar çıkmaz iki buçuk yaşına kadar ıslak bez ya da tülbent ile silinerek temizlikleri yapılmalı, iki buçuk yaşından itibaren de önce çocuğun eli el içine alınarak alışkanlık kazanması sağlanmalıdır. İlk dönemde mercimek kadar diş macunu yeterli olacaktır.
Sadece süt dişlerinin olduğu dönem bittikten sonra ‘’karışık dişlenme’’ dediğimiz dönem yaklaşık altı yaşında başlar. Bu dönemde çocuğun ağzında hem süt dişleri hem de sürekli dişleri (ömür boyu kullanacağı dişler) olacaktır. Dönem dönem süt dişleri düşerek yerlerine sürekli dişleri gelecektir. İşte bu dönemdeki diş değiştirme faaliyetleri takip edilmeli ters giden bir durum varsa vakit kaybetmeden müdahale edilmelidir. Çünkü süt dişlerinin zamanında ve sağlıklı şekilde değiştirilmesi çocuğun hem diş düzeni, genel sağlığı, düzgün beslenmesi, okul dönemi/arkadaşlık psikolojisi, estetiği hem de ömür boyu kullanacağı dişlerin yerinde, zamanında ve sağlıklı çıkması ile ilgilidir.
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Haftaiçi: 09:00 - 19:00
Cumartesi: 09:00 - 17:00
Pazar: Kapalı